DJC Article on Block 41

"Block 41 occupies a 1927 structure, formerly used as an ice warehouse and garage, that has been extensively renovated.  Jim Graham and Susan Tillack of Graham Baba Architects designed the new space and Wilcox Construction built it...The 15,000 square-foot structure now offers three indoor spaces on two levels and a courtyard that can accommodate a total of 800 revelers."

Source: The Daily Journal of Commerce (account required)

Image: Graham Baba Architects

Read More

Office Snapshot of Tectonic

"Tectonic, a digital experience design studio, desired an open workspace that satisfied their simple office requirements while simultaneously providing space for entertainment—a union of work and relaxation. The modest 2,738-square-foot office space is located on the fourth floor of a six-story, mixed-used building in Seattle’s Capitol Hill neighborhood."

Source: Office Snapshots

Image: Rafael Soldi

Read More

Washington Fruit on Designboom

"Taking its design cue from an aging barn that the client had identified as a favorite, the concept seeks to capture the essence of an utilitarian agricultural aesthetic. a simple exposed structure that employs a limited material palette and natural patina was chosen by Graham Baba Architects for the construction."

Source: Designboom

Image: Kevin Scott

Read More

DJC Article On GBA Designed Klotski Building

"...the design riffs on the idea of shifting uses. It takes its visual cue from a sliding tile puzzle, also known as a klotski, where the object is to rearrange tiles to solve the puzzle.  The puzzle is expressed on the south-facing exterior of the building through the use of large, seven-foot-square perforated metal screens that slide up and down for sun shading and privacy."

Source: The Daily Journal of Commerce

Image: Graham Baba Architects

Read More

Cloud Room On Design Milk

"Light floods the office, which is located on the 6th floor of a mixed-use building called Chophouse Row. With over 5,000 square feet of space, Cloud Room houses a large, co-working area filled with rows of tables and chairs, as well as a lounge, a glass-fronted conference room, and phone rooms."

Source: Design Milk

Image: Tim Bies

Read More

Washington Fruit Featured on Dezeen

"The campus consists of volumes organised around a verdant courtyard. Intended to develop a natural patina over time, the buildings feature exposed wooden columns, vast expanses of glass, and siding made of reclaimed barn wood...Ample glazing brings natural light into the building, while also enabling outward views. "Everything is curated to create a peaceful environment in which to work," the team said."

Source: Dezeen

Image: Kevin Scott

Read More

Washington Fruit Makes Shortlist for 2016 WAN Wood in Architecture Award

"Andrew was also impressed with the strong repetitive element of the project going on to say: “The repetitive element Richard is referring to is perfect for its purpose. The simple architecture is beautiful, and to be that simple takes confidence, perfectly done.”...WAN AWARDS would like to thank the jury and congratulate all six finalists in the WAN Wood in Architecture Award 2016." 

Source: World Architecture News

Image: Kevin Scott

Read More

Cowiche Canyon Featured On Competition Online

"The Icehouse Bar, a board-formed, cast-in-place concrete structure pulled tight to the sidewalk’s edge, maintains the street facade established by the existing historic buildings. The Kitchen, essentially a timber-structured, glass-walled pavilion, is pulled back from the sidewalk to open up the corner via a small plaza with restaurant seating."

Source: Competition Online

Image: Lara Swimmer
 

Read More

The Studios on ArchDaily

"...the project transforms a dated, street-level retail space and basement into a bustling community and arts educational center. Composed of seven rentable studios, The Studios was established to fill a city-wide void in state-of-the-art space for rehearsals, auditions, readings, recording sessions, and performances."

Source: ArchDaily

Image: Lara Swimmer

Read More

Cowiche Canyon Kitchen & Icehouse Bar on ArchDaily

"The materiality of the project recalls the agricultural vernacular of the valley and highlights the honest beauty of materials used in their natural or weathered state. Repurposed concrete form boards and formwork are used for ceilings and feature walls, including the wall behind the bar. Sun shades and exterior lighting suspended from angled wood poles, like those used for staking fruit or vines, are yet another nod to the area’s agricultural heritage and complete the transition from building to city to region."

Source: ArchDaily

Image: Lara Swimmer

Read More

Office Snapshot of Artefact

"...The overall design aesthetic is clean and minimal in keeping with Artefact’s own design style and values. A new steel-and-reclaimed-wood stair joins two levels (5th and 6th floors) with the intent of keeping the space as open as possible, while connecting everyone in the core of the space and taking full advantage of Elliott Bay views."

Source: Office Snapshots

Image: Lara Swimmer

Read More

Washington Fruit named Building of the Week by American-Architects

"Last year the family owned and operated Washington Fruit & Produce Co. celebrated its 100th anniversary, having been incorporated in 1916 to grow, pack, and ship fruit from the the state's Yakima Valley. What better way to celebrate than move its headquarters into a new building that appears rooted in the same landscape that bears the company's apples, pears, and cherries."

Source: American-Architects

Image: Kevin Scott

Read More

Cloud Room On Floornature

"Graham Baba Architects and Brian Paquette Interiors are the brains behind a very original environment: Cloud Room in Seattle, Washington. This co-working space also includes areas for private events and it is an invitation to engage with other people, a place to socialise, all part of the Chophouse Row project...By doubling up as both office and lounge, Cloud Room is more than just a co-working space, it's a real powerhouse for networking and socialising."

Source: Floornature

Image: Rafael Soldi

Read More

Dexigner Write Up on the new Artefact Headquarters

"A design challenge was ensuring that the staff continued to feel connected even when occupying two separate levels. This was solved by cutting a large, 250-square-foot hole in the 6th floor and inserting a sinuous, glossy white stair into the heart of the program to connect the two floors, which also includes the café/bar. "We wanted the staff to feel like they were not at work, but a part of work," said Graham. "We focused a lot of our attention on trying to create the right mix of spaces." The benefit of connectedness outweighed the loss of floor space.

Source: Dexigner

Image: Lara Swimmer

 

Read More

Office Snapshot of Tectonic

"Tectonic, a digital experience design studio, desired an open workspace that satisfied their simple office requirements while simultaneously providing space for entertainment—a union of work and relaxation. The modest 2,738-square-foot office space is located on the fourth floor of a six-story, mixed-used building in Seattle’s Capitol Hill neighborhood."

Source: Office Snapshots

Image: Rafael Soldi

Read More

Dexigner Write Up On Cloud Room | A Co-working Space & Lounge

"Graham Baba Architects and Brian Paquette Interiors have created a co-working space in Seattle called Cloud Room, which provides a shared working environment and private member's club enriched by the people who occupy it. The light-filled space creates opportunities for independence and provides people across a range of fields with the ability to connect and collaborate."

Source: Dexigner

Image: Rafael Soldi

Read More

Designboom Article on GBA Designed Tectonic

"Located on the fourth four of a six-story multi-use building, the modest 2,738-square-foot space satisfies basic office requirements while simultaneously providing room for entertainment and relaxation...The harmonious balance between interior and exterior, is the defining point of the refurbishment, which helps to offer an outlet for relaxation and socialising outside of work hours." 

Source: Designboom

Photo: Rafael Soldi

Read More

Designed on the Hill | Chophouse Row

"The building’s dark metal facade with striking vertical elements lets you know something big is at play here. As you enter, the breezeway hints at the creative energy buzzing within. Immediately visitors feel like they have left the hustle of Capitol Hill and have entered someplace refined, elegant, and peaceful...Most importantly for us is the way the space fosters community and socializing. The cloistered back patio is often the setting for farmer’s markets, pop up events, and a night market. A lounge above Amandine Bake Shop encourages lingering. Upstairs the co-working space and social club The Cloud Room is a gathering place for discussions, live performances, and other cultural events."

Souce: Capitol Hill Seattle Blog

Image: Graham Baba Architects

Read More